"שרלוק הולמס" ארתור קונן דויל
הרגע הזה שהטלפון מצלצל ובקו השני אומרים לי דנה, אני צריך את העזרה שלך. אני מניחה את הטלפון, מביאה את המקטרת, מתיישבת על הכורסה ועוברת למוד שרלוק הולמס.
אז איך אני יכולה לעזור?
הסיפור הוא כזה, יש לי כמה צוותי עבודה ואחד מהם עם נתוני פריון מאוד נמוכים, רציתי לדעת מה דעתך, אני חושב לפצל את הצוות אולי להצריח מנהלים או ש...
עצור, אל תגיד לי מה הפתרונות שלך, האם אתה יודע מה הסיבה לפריון הנמוך?
לא
אז בוא נתחיל מההתחלה, ספר לי על מנהלת הצוות, כמה זמן היא עובדת? ותיקה? חדשה? איך הקשר שלה עם הצוות? האם הם מחויבים אליה? הנתונים שלה היו טובים בעבר? ספר לי על הצוות שלה? הם ותיקים? מקצועיים?
ואיך המנהלת מרגישה? טוב לה? היא אוהבת את מה שהיא עושה? היא מרגישה שהיא מצליחה? נתנו לה את כל הכלים?
אנחנו מעלים את מנהלת הצוות לשיחה ותוך כדי שאנחנו שואלים את השאלות, התמונה כבר ברורה ועכשיו כשאנחנו מבינים מה הסיבה לירידה בפריון אנחנו מחליטים על פתרון מותאם.
5 טיפים משרלוק הולמס לפתרון בעיות:
"אין משהו מטעה יותר מעובדה ברורה מאליה" – אל תיקחו שום דבר כמובן מאליו, תטילו ספק, תשאלו שאלות
"לא ידעת היכן לחפש, ולכן פספסת את כל מה שהיה חשוב" – כשממהרים לתת פתרונות ורצים לדרך, לפני שחושבים עליה קודם, עלולים לפספס את העיקר. שניה לפני שאתם רצים בכל הכח, תכוונו את עצמכם, תמקדו ותדייקו
"אין כמו עדות ממקור ראשון" – מאחורי כל נתון יש סיפור שלם שהוא קריטי להבנת התמונה, אל תמהרו להניח הנחות ולשפוט, תדברו עם האדם הרלוונטי, תבינו את ההקשר, הרקע, החוזקות והחולשות, הכלים שברשותו, תכירו את הדמות שלכם
"לעולם אל תסמוך על הרושם הכללי, שים לב לפרטים הקטנים"- התמונה למעלה חשובה אבל יש המון סודות שמסתתרים בתוך הפרטים הקטנים. כדי לחשוף דברים צריך להעמיק בפרטים הקטנים.
"צריך לחפש אחרי אלטרנטיבה אחרת ולנסות לשלול אותה" – במקרים רבים כשהפתרון אינו ברור הדבר הטוב ביותר הוא לשלול אלטרנטיבות ולהישאר עם האפשרויות שלא הצלחנו לשלול. אפשרויות אלו, בלתי סבירות ככל שיהיו, חייבות להיות האמת.